Verkooptraining-boost-je-verkoop

Verkooptraining

De tijd dat verkopen een kwestie was van “het goed kunnen uitleggen”, is al lang voorbij. Aankopers worden steeds professioneler. Ze worden opgeleid om het onderste uit de kan te halen. Daar komt bij dat de crisis overal voelbaar is. Budgetten dalen, en zelfs bij bestaande klanten wordt het er niet eenvoudiger op om nieuwe producten of diensten verkocht te krijgen.
Verkopers moeten zich aanpassen aan deze nieuwe realiteit. Nieuwe inzichten en werkmethodieken dringen zich op.

Rent a Salescoach leert uw verkopers professioneel te verkopen. Van bij de prospectie, tot het afsluiten van de deal. Hoe benaderen we die “onbekende” prospect? Hoe zorgen we ervoor dat de klant al “ja” zegt van bij dat eerste telefoontje? En hoe houden we hem vervolgens in de “ja-modus”, zodat het afsluiten van de deal nog maar een formaliteit wordt. Het zijn maar enkele van de thema’s die aan bod kunnen komen in deze verkooptraining.

Hoe verkopers aan het “leren” krijgen?

Iedereen is het er ondertussen wel over eens dat succes in “leren” niet langer gegarandeerd is door enkele dagen training. Bij verkooptrainingen is dat niet anders. Hoe vaak horen we verkopers niet zeggen: “ik werk hier nu al zovele jaren, ik weet nu ondertussen wel hoe ik moet verkopen.” We begrijpen dat. Het is niet abnormaal dat verkopers van zichzelf vinden dat ze het allemaal al weten. Een verkooptraining geven aan deze verkopers is dan ook geldverspilling met de klassieke aanpak.

Waarin verschilt onze aanpak?

Rent a Salescoach werkt op een unieke manier. Samen met het management bespreken we de eigenlijke leervraag. Wat willen we precies bereiken met het training traject? Waar willen we landen?
Vervolgens gaan we aan de slag met de verkopers. We polsen naar hun motivatie, stellen vragen over hun eigen behoeften, en informeren naar hun visie. We inspireren en confronteren. Zo komen we tot de fase waarbij ze zelf inzicht krijgen in hun groeimogelijkheden.
Van zodra dat inzicht er is, en ze zelf gemotiveerd aan een training willen starten, kunnen we effectief aan de slag gaan. Het leervermogen zal nu maximaal zijn, en weerstand minimaal.

Maar daar blijft het niet bij. We volgen ook na de verkooptraining de verkopers op. Geven coaching indien opportuun, en zorgen voor verankering.

Welke thema’s komen aan bod bij verkooptrainingen?

  • telefonische prospectie
  • de verschillende fases van een verkoopgesprek
  • koopmotieven bij de klant te detecteren
  • onderhandelen
  • waarde creëren
  • koopsignalen opvangen
  • omgaan met bezwaren
  • afsluiten

Salestips

Overtuigingen zijn dodelijk

Hoe overtuigingen je beletten in je verkoopgesprek.
Lees meer.

Ik wil er nog eens over nadenken

Hoe ga je om met die klanten die “er nog eens over willen nadenken“.
Lees meer.

Geef geen korting

Moet je écht die korting geven?
Lees meer.

Verbinding krijgen met je klant

Verkopen begint met verbinding met je klant.
Lees meer.

Gratis salestips

Maandelijks een gratis salestip, rechtstreeks in je inbox.

Schrijf hier in.

Over mezelf

Stefaan Maes

Stefaan Maes
Gebruik makend van zowel mijn 25 jaar ervaring als corporate account manager in de IT en Telecom sector, als mijn ervaring als salescoach, wil ik verkopers helpen groeien in hun job.
Lees meer.

Wil je ook uw verkopers een boost geven? Neem dan snel contact

Lees hier alles over sales coaching

Sales coaching

Het maximum halen uit je verkoopgesprekken om zo je verkoopdoelen te halen. Dat kan je bereiken door persoonlijke sales coaching.
Aan de hand van enkele inspirerende gesprekken bespreken we jou doelen. Vervolgens gaan we mee in het veld, volgen enkele verkoopgesprekken, en geven feedback.

aanbod verkooptraining

Aanbod

Rent a salescoach biedt zowel training als coaching aan. We doen uw medewerkers groeien van gewone verkopers tot enthousiaste medewerkers die écht bijdragen tot het succes van uw onderneming.

aanbod verkooptraining
meer verkoop met minder software

Meer verkoop met minder software

Het goed opvolgen van uw sales activiteiten is primordiaal om succesvol te zijn. Welke acties hebben uw verkopers genomen, bij welke klanten? Hoeveel tijd spenderen ze bij hun klanten? Is die tijd besteed bij het juiste type klanten?
Hiervoor is helemaal geen dure CRM nodig. Rent a salescoach werkt met Howaboutsales. Eenvoudige software voor zowel de kleine zelfstandige als de KMO, voor opvolging van leads en verkoopsprojecten.