jQuery('#pum-2176') .on('pumBeforeClose', function () { var $iframe = jQuery('iframe', jQuery(this)), src = $iframe.prop('src'); $iframe.prop('src', '').prop('src', src.replace('?autoplay=1', '')); });

Sales coaching in B2B

Haal meer uit uw verkopers.

Salescoaching in B2B

Waarom?

Elke verkoper, beginnend of reeds heel ervaren, heeft reeds een aantal vaardigheden en competenties in zich. Deze vaardigheden worden dag in dag uit ingezet in hun omgang met klanten. Het succesvol inzetten ervan is bepalend voor het resultaat: het behalen van de sales objectieven.

Het versterken van deze competenties kan alleen maar leiden tot een verbetering van dit resultaat. Voor een beginnend verkoper betekent dit vaak het halen van de sales objectieven. Voor de ervaren verkoper zal dit eerder betekenen het sneller kunnen inschatten van opportuniteiten en betere keuzes maken in de tijdsbesteding.

In welke fase de verkoper zich ook bevindt, en welke vaardigheden hij ook reeds mag bezitten: het versterken van deze vaardigheden kan alleen maar leiden tot meer rendement. Dit kan je bekomen door sales coaching.

Coaching is een persoonlijke begeleiding, gebaseerd op wederzijds vertrouwen en een gevoel van gelijkwaardigheid. De coachee leert, en wordt hierbij ondersteund door de coach. We gaan op zoek naar de competenties en vaardigheden van de verkoper, en vertrekken van hieruit om deze te versterken.

We geloven hierbij dat het mogelijk is:

 • Verkopers zich beter te doen voelen in hun vel zodat ze vanzelf beter gaan presteren.
 • Het mogelijk is zelfs topverkopers nóg beter te laten presteren en hen nieuwe uitdagingen te bieden waardoor ze gestimuleerd blijven steeds de beste van de klas te willen zijn.
 • Door sales coaching de tevredenheid van de klanten spectaculair te kunnen doen stijgen, wat onweerlegbaar een positieve invloed zal hebben op uw verkoopresultaten.

Hoe?

Hoe gaan we te werk?

In tegenstelling tot een Sales training gaan we met sales coaching individueel aan de slag.
We gaan op zoek naar de talenten die de verkoper reeds in zich heeft, en gaan deze vervolgens versterken.

Maar net zoals talenten, heeft elke verkoper ook zijn werkpunten. Ook daar gaan we naar op zoek. Door gerichte bevraging brengen we de werkpunten naar boven, en zorgen ervoor dat de verkoper deze gaat zien als uitdagingen. Zo bekomen we de buy-in van de verkoper zodat de kans op effectief gedragsverandering groot is, wat resulteert in het behalen van de sales doelen.

Hiervoor gaan we mee het veld in. De coach gaat mee de baan op, volgt enkele gesprekken en geeft daarna feedback.

Door onze unieke aanpak slagen we erin om elke verkoper mee te krijgen in ons positief denken. Problemen worden plots opportuniteiten. En groeien betekent plots nieuwe kansen.

Wat?

Na deze sales-coaching zijn uw verkopers in staat:

 • hun eigen functioneren kritisch te bekijken
 • de vertaalslag te maken van problemen naar opportuniteiten
 • hun sterktes beter in te zetten wat leidt tot betere resultaten
 • hun eigen werkpunten te benoemen
 • het ownership te nemen van hun eigen actieplan
 • zichzelf te begeven naar de rand van hun comfort zone
 • positivisme in te zetten in de onderhandelingen met hun klanten
 • resultaat gericht te denken
 • hun gedrag aan te passen aan elke situatie

Contacteer ons

Zit je met een vraag over onze aanpak?

Sta je voor een uitdaging met jouw verkoopsteam?

Nodig ons uit voor een gesprek.

Rent a Salescoach

Zijpstraat 148

2570 Duffel

+32 495 288803

stefaan@rentasalescoach.be