Sales training

Sales training

Het belangrijkste kapitaal van uw onderneming zijn de mensen zelf. Zij maken het verschil. De ambassadeurs van uw bedrijf zijn de verkopers. Zij zijn het gezicht van uw onderneming, en bepalen in belangrijke mate uw succes.

De aankoper van vandaag werkt anders dan enige jaren geleden. Ze zijn geïnformeerd, hebben alles al opgezocht. Ze hebben niet langer behoefte aan de verkoper die uw producten of diensten komt uitleggen. Ze hebben nood aan verkopers die komen luisteren naar hun behoeften en die op basis daarvan de vertaalslag weten te maken naar oplossingen.
Dit vraagt een heel andere benadering van de markt. Sales mensen moeten naast productkennis vooral vaardigheden aanleren die hen helpen de echte behoeften van de klant te analyseren.

De tijd van verkopers die “het goed kunnen uitleggen” is helemaal voorbij. Klanten kopen geen producten, klanten kopen oplossingen. Of het nu gaat over fysische producten, diensten, of zelfs jezelf. Sales is communicatie, vertrouwen, persoonlijke relatie. Dit vormt de basis van de sales training. Geen verkooppraatjes, maar leren communiceren en vertrouwen uitstralen.

Rent a Salescoach helpt je verkoopsteam de juiste vaardigheden te ontwikkelen. Zowel voor de startende verkoper, als de ervaren account manager. We helpen hen hun klantenbezoeken efficiënter en rendabeler te maken, zodat u uw salestargets kunt halen.

Hoe doen we dit?

We starten zo veel mogelijk vanuit de realiteit van iedere deelnemer. Aan de hand van de nodige intake gesprekken vormen we ons een goed beeld van de markt waarin de verkoper moet werken. In de weken die vooraf gaan aan de sales training, vragen we de deelnemers concrete cases. Daar gaan we mee aan de slag tijdens de trainingen. We stimuleren de verkopers zich te begeven naar de rand van hun comfort zone, en dagen hen uit nieuwe paden te betreden.

Maar daar blijft het niet bij. We volgen ook na de sales training de verkopers op. Geven coaching indien opportuun, en zorgen voor verankering.

Wat levert het op?

Na deze sales-training zijn uw verkopers in staat:

 • de behoeften van de klant veel beter in kaart te brengen
 • koopsignalen op te vangen
 • koopmotieven bij de klant te detecteren
 • interesse te wekken bij de klant
 • een betere relatie met de klant op te bouwen
 • meer producten en diensten te verkopen bij bestaande klanten
 • een zicht te hebben op de juiste fase van het aankoopproces waarin de klant zich bevindt
 • hun gedrag aan te passen aan deze fase
 • telefonische prospectie te doen
 • meer marge te genereren
 • proactief uw klanten te benaderen
 • de deal af te sluiten

Wil je ook uw verkopers een boost geven? Neem dan snel contact

Lees hier alles over sales coaching

Sales coaching

Het maximum halen uit je verkoopgesprekken om zo je verkoopdoelen te halen. Dat kan je bereiken door persoonlijke sales coaching.
Aan de hand van enkele inspirerende gesprekken bespreken we jou doelen. Vervolgens gaan we mee in het veld, volgen enkele verkoopgesprekken, en geven feedback.

Bekijk hier ons aanbod

Aanbod

Rent a salescoach biedt zowel training als coaching aan. We doen uw medewerkers groeien van gewone verkopers tot enthousiaste medewerkers die écht bijdragen tot het succes van uw onderneming.

People management

People management

Heb je als salesmanager ondersteuning nodig?
Of zit je misschien tijdelijk zonder salesmanager?
Rent a Salescoach geeft training en coaching aan salesmanagers, en vangt tijdelijk salesteams op tijdens moeilijke periodes of verander trajecten.